top of page

OORSPRONG VAN HET ARIANE FONDS

Het Ariane Fonds werd opgericht in 1982 na het sterven van Ariane, een jonge vrouw van 22 jaar, die wenste dat de strijd tegen Leukemie na haar dood zou doorgaan. De vereniging is opgericht ter ondersteuning van onderzoek tegen de ziekte die haar trof. Een mooi teken van vrijgevigheid.

 

Het Ariane Fonds, erkend door de Koning Boudewijnstichting, financiert - samen met Télévie - onderzoek tegen leukemie in het Jules Bordet Instituut. Het Fonds wil bijdragen aan de opleiding en de ontwikkeling van geschoolde onderzoekers en ook tot ondersteuning van onderzoek van hoge kwaliteitsprojecten in het hematologielaboratorium van het Jules Bordet Instituut, dat onder de voogdij van Professor Bron staat.

 

De uitdaging van de onderzoekseenheid is om nieuwe klinische therapeutische benaderingen te ontwikkelen die onco-hematologische ziekten kunnen helpen vertragen, stoppen of zelfs genezen.

 

Onderzoek in het Bordet Instituut brengt continue verbetering en innovatie in de behandelingen.

 

Het Ariane Fonds steunen draagt bij tot de medische vooruitgang, en tot de actieve strijd tegen leukemie die ons allemaal kan aanvallen.

 

De middelen van het Ariane Fonds hangen uitsluitend af van particuliere steun. 

 

Om te doneren, klik hier 

 

WAT IS DE VOORUITGANG IN DE AFGELOPEN 30 JAAR?

In één woord: Spectaculair! Meer informatie over deze vooruitgang vindt u hier... 

ACTIES VAN HET ARIANE FONDS

ONDERZOEKEN

BEGRIJPEN

GENEZEN

1) Het verbeteren van celtherapie met behulp van Mesenchymale stamcellen - Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een team van 3 onderzoekers, waaronder 2 postdoc en 1 PhD)

 

2 ) Het bestuderen van de pathogenese van Chronieke Lyphoïde leukemie wordt uitgevoerd door een ander team van 3 onderzoekers, waarvan 1 post doc en 2 PhD

 

3 ) Het verbeteren van de toegang tot nieuwe geneesmiddelen (4 DN onderzoeksverpleegkundigen)

 

4 ) De medische apparatuur en nodige computers voorzien voor de onderzoekseenheid

HOOP VOOR DE TOEKOMST?

De toekomst zal zeker nog vele goede verrassingen opleveren. Vroeger waren de transplantaties slechts beperkt tot de leeftijd van 50 jaar. Door de vooruitgang bij het verminderen van de toxiciteit van verpakking voor transplantatie, kunnen patiënten nu tot hun 80 jaar nog behandeld worden!

 

Bovendien is de toenemende kennis op het gebied van de tumorcel hoopgevend. In de nabije toekomst zal men veel meer "gerichte" drugs kunnen gebruiken, d.w.z een gepersonaliseerde geneeskunde afgestemd op de specifieke genetische karakteristieken van de leukemie of lymfoom van elke patiënt.

 

Tot slot, het beenmergcel tot voor kort volledig onbekend, de " Stromal mesenchymale cel " biedt mogelijkheden voor de regeneratieve geneeskunde van botweefsel, kraakbeen, vetweefsel en wie weet ... misschien ook voor spieren-, cardiale- en neurologische weefsels.

KWALITEIT

GEAVANCEERDE TECHNOLOGIE

EMPATHIE

VRIJGEVIGHEID

TEAM SPIRIT

ETHIEK

ONVRUCHTBARHEID

TOEWIJDING

Prof.Dr.Dominique BRON 
Bordetinstituut Brussel - Hoofd Hematologie


Norbert DECLERCQ

Hoofdzitter - Bestuurder

bottom of page